Close

DENICOL SAND ROOKIES

Voor de eerste maal komt het EK 65/85 naar Belgie, en maakt de jeugd kennis met het loodzware zand van Lommel!  Deze wedstrijd maakt deel uit van het Noordwest Kampioenschap, waarin de Benelux, Duitsland, Tsjechië, Slowakije en de Skandinavische landen deel van uitmaken. 

Dit programma wordt aangevuld met een reeks 125cc die meetelt voor het Belgisch Kampioenschap, maar die dé opstap kan zijn naar het WK.  De drie podium-rijders krijgen immers een wildcard voor de EMX 125 die op het programma staat tijdens de Grand Prix in Lommel, op 3 en 4 augustus 2019.

Sand Rookies wordt een leuk familiaal event, met gratis inkom voor de inwoners van Lommel. 

Inschrijven

Inschrijven voor het EK 65 of 85 dienen via het UEM Formulier te gebeuren. Deze dienen ingevuld te worden, en via je eigen federatie aan FMB-BMB bezorgd te worden.  Inschrijven dient 1 maand voor de wedstrijd te gebeuren, inschrijvingen die later geregistreerd worden nog aanvaard in functie van het aantal inschrijvingen.

Inschrijven voor het BK / open 125 kan via FMB-BMB, volgens deze link. Piloten met FIM/FIM Europe licenties, nationale licenties met start toelating, BMB, JMS/VLM en VJMO/MCLB jaarlicenties kunnen deelnemen aan deze race. Andere piloten kunnen een daglicentie aanvragen. Dit kan op voorhand gedaan worden via de applicatie van de Belgische nationale federatie: ‘Myfmb-bmb” (www.fmb-bmb.be)


PRAKTISCH

Place to be is het Stedelijk Motorcrossterrein van Lommel.  Het parcours wordt aangepast aan de normen voor de jeugdige rijdertjes – voor de 65cc piloten wordt een iets kleiner versie van het circuit gereden. 

De definitieve timing kan je HIER vinden! 

Welcome center:
SEC Construct
John Cockerillstraat 2
3920 Lommel

Open op: 

  • Vrijdag 19 april 2019:  7u tot 22u.
  • Zaterdag 20 april 2019: 7u tot 18u.
  • Zondag 21 april 2019: 7u tot 14u.